Smörgåstårta med skinka



Detta behöver du:

12-16 bitars.
  • 2 burkar äkta majonäs
  • 3dl lätt cremefraise
  • ca 300-400g kassler (efter eget tycke)
  • 1 lök
  • 2 mellan stora mimosa sallader
  • 3 påsar storfom (formfranska)
  • Svartpeppar & en liten nypa citronpeppar
Garnering:
  • 1 Gurka
  • 1 ask Cocktail tomater
  • 1 ask Vindruvor
  • Ost
  • 2 Skinka
  • 2 Hamburgerkött
Gör så här:
Skär av kanterna på brödet.
Finhacka ev kör i mixer kassler och lök, häll över i en bunke.
Tillsätt majonäs och creme fraisen och blanda, smaka av med peppar och sätt i lite lite citronpeppar.

Sätt ett lager med dom färdig skurna bröden 12-16 bröd bitar på en plåt/fat och fukta med lite vatten.
Bred över sörjan med kassler och lök som lager nr 1.
Sätt ett nytt lager med bröd och fukta, bred över en ask med mimosa sallad som lager nr 2.
Sätt ett nytt lager med bröd igen och fukta och bred över sörjan med kassler och lök som lager nr 3.
Gör om igen med ett lager bröd och fukta, bred över andra asken med mimosa sallad på lager 4.
Sätt sista lagret med bröd och fukta och bred över kassler smörjan över hela tårtan samt kanterna.

Garnera efter eget tycke!

Jag brukar skära av skinkan och hamburgar köttet i mitten, det blir lättare att sätta dom på tårtan och räcker längre.

Jag personligen tycker att det ska vara mycket pålägg för att tårtan ska bli extra fin och god men det e upp till var och en :)

Gillar man inte mimosa kan man strunta i det och köra endast kassler blandningen blir supergott det oxå.

Jag använder kassler i skink smörgåstårtan då det ska vara ganska mycket (en budget variant) och desstom tycker jag själv det blir godare än med vanlig skinka då kasslern e lite saltare och har mer smak i sig.

Lycka till!


Kommentarer

KOMMENTERA INLÄGGET HÄR!








Kom ihåg mig?

Trackback
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!